
Ovenschotel bloemkool, gehakt en kaassaus
Onze bloemkolen zijn ons stokpaardje! Samen met een smeuïge puree, gebakken gehakt en lekkere kaassaus wordt elke lunch of diner een feestje voor groot en klein!
Lees meerGezond eten, dat is gevarieerde keuzes maken. Alsook weten van waar je ingrediënten komen. Want alleen dan kan je uiterst bewust eten. Weet je niet waar te beginnen? Groenten en fruit lenen zich perfect tot bewust én gezond eten.
Gezond eten aan huis geleverd, da's handig!
Plukverse groenten boordevol smaak zijn niet alleen supergezond maar ook ultralekker. En dat streven naar heerlijk en gezond eten is precies wat Gebroeders Vercammen typeert. Voor de meeste planten maken we ons los van zaden die gemanipuleerd worden om snel te groeien. In plaats daarvan zorgen wij zelf voor onze plantzaadjes. Een proces dat tijd in beslag neemt, maar het resultaat is het dubbel en dik waard: smaakvolle en sappige vollegrondsgroenten waarmee jij tal van gezonde gerechten op tafel tovert.
“Kinderen die geen groenten lusten? Ik ken ze ook… van horen zeggen! Want sinds wij nu al meer dan 4 jaar de groenten van Gebroeders Vercammen op tafel zetten, wordt hier duchtig geproefd en goed bevonden: pastinaak, paksoi, gekleurde wortelen, venkel, veldsla en zeker niet te vergeten de Vercammen-bloemkool. Bordjes leeg, elke keer opnieuw. Zo eenvoudig kan het zijn om kinderen gezond eten te presenteren.”
- Marleen
Weeuwenteelt? Yes, dat is de eerste teelt die in het najaar gezaaid wordt, zodat er in het voorjaar al groenten geoogst kunnen worden. Neem nu onze bloemkolen. Tijdens de oogst laten we enkele bloemkolen staan. Die kunnen doorgroeien tot bloemstengels met bloemen die op hun beurt weer zaadjes bevatten. En het zijn die zaadjes die voor magie op het veld zorgen. Ze worden geoogst en opgekweekt in een serre, om in januari/februari uitgeplant te worden en daarna uit te groeien tot smaakbommen van bloemkolen. Een proces waar we bij Gebroeders Vercammen uitgebreid de tijd voor nemen. Bij onze bloemkolen én bij al onze andere vollegrondsgroenten. Zo ben jij zeker van milieubewust en gezond eten op je bord.
Onze groenten zitten bomvol smaak. Meer heb je niet nodig om een gezonde maaltijd te bereiden. Al tillen lekkere kruiden je gezonde voeding in een handomdraai naar een nog hoger niveau. Toch zeker als je voor onze kruiden uit volle grond kiest. Een aanrader voor elke hobbykok die smaakvol en gezond eten wil bereiden, maar ook voor de horeca. Heb je als chef een bepaald gerecht in gedachten waar je een specifiek kruid voor nodig hebt? Laat het ons uiterlijk in februari weten, dan telen wij de kruiden die je dat jaar wil serveren.
Ons aanbod groenten van eigen teelt is enorm uitgebreid. Zoveel is zeker. Toch hebben we niet alles in huis. Daarom werken we nauw samen met lokale telers, zodat jij als klant nog steeds weet waar jouw groenten vandaan komen. Geldt trouwens ook voor ons fruit. Appels en peren komen rechtstreeks van telers uit de buurt. Voor ons exotisch fruit maken we zelf een selectie op de vroegmarkt, steeds via onze eigen contacten zodat ook daar weer de herkomst bekend is.
Omdat gezond eten verder gaat dan enkel groenten en fruit, bieden wij op markten en in onze hoevewinkel en webshop een ruim aanbod aan lokale producten. Van granola’s over biosappen tot tapenades. En ook bereide maaltijden zitten in ons assortiment. Ideaal voor dagen waarop je zelf geen tijd hebt om gezond avondeten klaar te maken.
Proeven van onze groenten, fruit en ander gezond eten?
Onze bloemkolen zijn ons stokpaardje! Samen met een smeuïge puree, gebakken gehakt en lekkere kaassaus wordt elke lunch of diner een feestje voor groot en klein!
Lees meerDeze heerlijke paprikasoep smaakt heerlijk in de lente of herfst! Ze is ook nog eens erg gemakkelijk te maken.
Lees meerEen originele variant op de gekende gevulde courgettes: aubergines gevuld met gehakt! Laat je verrassen door deze combinatie van lekker zuiders en bourgondisch Vlaams!
Lees meerDit recept is ideaal voor de feestdagen. Bovendien is dit ook nog eens een lekkere en gezonde maaltijd.
Lees meerDit vegetarisch voorgerecht, geïnspireerd door Jeroen Meus, brengt de lente op je bord!
Lees meerZin in een lekkere lunch of lichte avondmaaltijd? Probeer dan deze heerlijke gevulde courgettes met geitenkaas en groentjes!
Lees meer