Ontdek onze pakketten van de week! Meer details>

kruisje

Illustratie zaadjesEcologie
troef

Bij Gebroeders Vercammen zetten we in op ecologie en dat loont. Want zo verkleinen we niet alleen onze ecologische voetafdruk, het helpt ons ook om de lekkerste gewassen te telen. Een verschil dat je proeft.

Milieuvriendelijke groenteteelt

Duurzaam en ecologisch dus. Maar hoe doen we dat?

Groenteteelt in reeksen, via een rotatiesysteem, voor een gezonde bodem rijk aan vitaminen en compost

Genetische diversiteit van gewassen waarborgen

Mechelse bloemkool telen volgens de traditionele weeuwenteelt

Gebruik van innovatieve machines die meerdere taken tegelijk kunnen uitvoeren

Mechanische schoffelmachine voor het wieden van onkruid, om het gebruik van pesticiden te beperken

Gebruik van Insectengazen om de planten te beschermen tegen insecten

Regenwater opvangen in bassin om nadien onze gewassen te irrigeren

Op een duurzame manier mest- en sproeistoffen gebruiken via geïntegreerde teelt

Aanplanten van fauna-akkers, bloemen- en grasranden

Bouwen van bijenhotels

Plaatsen van zonnepanelen

Optimaal gebruik van koelingen

Tot in de puntjes sorteren van afval

Gebruik van zo weinig mogelijk verpakkingen

Werken aan een zo duurzaam mogelijk wagenpark

Onze heerlijke, ecologische producten zijn het resultaat van al die inspanningen. En daar zijn we trots op. Want zo kunnen we je kwalitatieve smaakbommen aanbieden én we effenen het pad voor toekomstige generaties.

“Door voor duurzame tuinbouw te kiezen, dragen we bij aan een groter geheel. Een mooi voorbeeld daarvan is ons rotatiesysteem. Steevast op hetzelfde stuk grond groenten kweken, zou de bodem uitputten. En dat komt zowel de natuur als de smaak van de groenten niet ten goede. En dan is er dus het rotatiesysteem, waarbij grond afwisselend gebruikt wordt voor de groenteteelt en als grasland. Dé manier om de bodem gezond te houden en sublieme groenten te telen.”

Evi Van Camp – Gebroeders Vercammen

Illustratie zaadjes

Tips & recepten

Paprikasoep

Deze heerlijke paprikasoep smaakt heerlijk in de lente of herfst! Ze is ook nog eens erg gemakkelijk te maken.

Lees meer

Gevulde aubergine met gehakt

Een originele variant op de gekende gevulde courgettes: aubergines gevuld met gehakt! Laat je verrassen door deze combinatie van lekker zuiders en bourgondisch Vlaams!

Lees meer