
Ovenschotel bloemkool, gehakt en kaassaus
Onze bloemkolen zijn ons stokpaardje! Samen met een smeuïge puree, gebakken gehakt en lekkere kaassaus wordt elke lunch of diner een feestje voor groot en klein!
Lees meerKoken op het ritme van de seizoenen, het tilt je gerechten naar een hoger niveau. Want die aardbeien zijn toch een pak zoeter in de zomer en die gevulde pompoen smaakt net dat tikkeltje beter in de herfst. Voor alles zijn tijd en dat is bij seizoensgroente niet anders.
Als chef je kaart samenstellen volgens de seizoensgroente, heerlijk! Niet alleen voor jou, ook voor je klanten. Want smullen van ultraverse seizoensgroente is minstens even fijn als ermee werken. Bovendien is meedeinen op de golven van de natuur goed voor je portemonnee. Met seizoensgroente zet je dus een mooi pallet van verrukkelijke gerechten aan een correcte prijs op tafel.
Seizoensgroente serveren in de horeca?
Reken gerust op Gebroeders Vercammen
Maart en april zijn moeilijke maanden wat seizoensgroente betreft. Het is immers de overgangsperiode tussen winter- en zomergroenten. Witloof en bieten lopen op hun einde, maar tegelijkertijd is het nog te vroeg voor zomergroenten. Wat de pot in deze maanden dan wel schaft? Asperges natuurlijk. Dé seizoensgroente voor maart en ook dé seizoensgroente voor april. Te verkrijgen bij Gebroeders Vercammen, à la minute geschild zodat je dat thuis niet meer hoeft te doen. Daarnaast worden in deze periode de eerste bloemkolen geoogst. Stuk voor stuk lekkernijen van topkwaliteit.
Ook in oktober spreken we van een overgangsperiode: de zomerse seizoensgroente maken plaats voor de wintergroenten. Superlekker in oktober zijn de pompoenen en kolen in alle vormen en kleuren, denk onder meer aan de gewone pompoen, flespompoen en spaghettipompoen enerzijds en rode kool, krulkool, savooikool en witte kool anderzijds. En ook champignons komen stilaan weer piepen. Cantharellen, oesterzwammen, boschampignons: lekker!
Je wil eens iets speciaals op je bord. Unieke smaken die je gerechten extra cachet geven. Snappen we bij Gebroeders Vercammen. Daarom gaan we steeds op zoek naar bijzondere seizoensgroente. Denk aan staakprinsessenbonen, groter dan de klassieke prinsessenboon en met dikkere boon. En ook qua fruit doen we al eens zot. Door voor Sissired appels te kiezen bijvoorbeeld. Deze parels van appels zijn er maar 3 weken en worden speciaal voor ons geteeld. Uiterst uniek, want enkel te verkrijgen bij Gebroeders Vercammen. En ook de Dubbel Flip peren stellen niet teleur. Een oud Belgisch perenras dat je niet meteen in de supermarkt vindt.
Plukverse seizoensgroente op de kop tikken?
Onze bloemkolen zijn ons stokpaardje! Samen met een smeuïge puree, gebakken gehakt en lekkere kaassaus wordt elke lunch of diner een feestje voor groot en klein!
Lees meerDeze heerlijke paprikasoep smaakt heerlijk in de lente of herfst! Ze is ook nog eens erg gemakkelijk te maken.
Lees meerEen originele variant op de gekende gevulde courgettes: aubergines gevuld met gehakt! Laat je verrassen door deze combinatie van lekker zuiders en bourgondisch Vlaams!
Lees meerDit recept is ideaal voor de feestdagen. Bovendien is dit ook nog eens een lekkere en gezonde maaltijd.
Lees meerDit vegetarisch voorgerecht, geïnspireerd door Jeroen Meus, brengt de lente op je bord!
Lees meerZin in een lekkere lunch of lichte avondmaaltijd? Probeer dan deze heerlijke gevulde courgettes met geitenkaas en groentjes!
Lees meer