Spaghettipompoen bianco

Wanneer de pompoenentijd aanbreekt, is het altijd een beetje zoeken naar recepten. Naast superlekkere, traditionele pompoensoep, is dit een origineel recept dat gemaakt wordt van de spaghettipompoen! De spaghettipompoen is een echte pompoen, maar wanneer je hem opensnijdt en kookt, komt het vruchtvlees eruit in lange dunne slierten. Gecombineerd met een simpele pastasaus, is dit een heerlijk origineel recept!

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de pompoen in de lengte doormidden, en haal de zaden eruit (TIP: als bij de naam op je zaadzakje F1 niet vermeld wordt, dan wil dit zeggen dat het geen hybride plant is en dat je de zaden kan drogen en volgend jaar kan zaaien).
  • Leg de pompoenhelften in een ovenschaal, overgiet met een stevige geut olijfolie en bestrooi met peper en zout (doe het in die volgorde anders spoel je de kruiden weg met de olie). Giet nog een glas water in je schaal en zet alles ongeveer 45 minuten in de oven (of tot het pompoenvlees zacht is).
  • Haal de pompoen uit de schaal en laat een beetje afkoelen.
  • Schraap de binnenkant van de pompoen uit met een vork. Daar is de spaghetti!
  • Smelt 100 gram hoeveboter in een potje en giet die uit over de pompoenenslierten en kruid stevig met peper en een beetje zout.
  • Rasp er Parmezaanse kaas over en snipper er eventueel nog een beetje bieslook over.

 

Serveren maar!
Recept: de Moestuin volgens Wim

 

Ingrediënten (4pers)

  • 1 spaghetti pompoen
  • scheut olijfolie
  • beetje peper
  • beetje zout
  • een glas water
  • 100 gram hoeveboter
  • beetje Parmezaanse kaas
  • eventueel wat bieslook
Met vork geschraapte spaghettipompoen op houten snijplank.